Адюванти (ПАР)
Адюванти – речовини, які підсилюють вироблення антитіл у відповідь на введення вакцини. У виробництві використовують гідрат окису алюмінію в якості адюванта.
Особливі речовини, які підсилюють вироблення антитіл внаслідок введення вакцини, називаються адюванти. Їх використовують у сільському господарстві для стимулювання роботи імунної системи в рослин. Такі хімічні речовини, як адюванти додають до добрив внаслідок низького ефекту від листового підживлення.
Існує досить багато видів адювантів, для кожного з них характерні свої хімічні властивості, які допомагають проникненню корисних речовин з добрив у рослину.
Найбільш відомі наступні групи адювантів:
1) Масла - у цій групі в якості адювантів застосовуються мінеральні масла, рослинні масла. Кожне з них сприяє збільшенню кількості проникаючих у листи хімічних речовин.
2) Поверхнево-активні іонні й неіонні речовини - у цій групі адюванти представлені різними видами спиртів. Ці речовини не тільки збільшують проникнення в тканини рослини хімічних добрив, але й сприяють їхньому втриманню в листі.
3) Органосилікони – сприяють збільшенню площі охоплення листа корисними речовинами, наповнюють пори рослини, підсилюють їхню стійкість до злив.
4) Полімерні речовини та синтетичні латекси - включають полівініловий спирт і поліакриламіди, що знижують зміщуваність краплі й підсилюють утримання на поверхні листа хімічних елементів.
5) Похідні від терпенів – сприяють збільшенню опору хімічних препаратів до змивання.
6) Неорганічні солі - речовини, що збільшують проникнення хімічних речовин.
ТОВ "СЕРВІСАГРО-ЦЕНТР" пропонує продукцію тільки кращих виробників!
РАЗОМ КРАЩЕ!!!